Ini Saya

My photo
Saya yang bulat dan comel. Saya suka makan. Saya sayang kucing saya :)
Feeds RSS
Feeds RSS

Thursday, December 30

Just have to believe :)





Just a small town girl
livin' in a lonely world
She took the midnight train goin' anywhere
Just a city boy, born and raised in South Detroit
He took the midnight train goin' anywhere

A singer in a smoky room
The smell of wine and cheap perfume
For a smile they can share the night
It goes on and on and on and on

Strangers waiting
Up and down the boulevard
Their shadows searching in the nights
Streetlights, people
Living just to find emotion
Hiding somewhere in the nights

Working hard to get my fill,
Everybody wants a thrill
Payin' anything to roll the dice
Just one more time

Some will win, some will lose
Some are born to sing the blues
And now the movie never ends
It goes on and on and on and on

Don't stop believin
Hold on to that feelin'
Streetlight, people
(repeat)



Love,



sharing is caring, and loving^^

Wednesday, December 29

Allah decides..with purpose.



HEYO!

Ya Allah, tinggal 2 hari saja lagi nak masuk 2011
Yay! Like! Love! *jumping and clapping!*

Oke, oke..enough with this new year excitement, dear Gg. 
People thinks that excited terkenjit2 feeling of you is not cute.

Eh, yeke? Hehehe.

I'm starting the day, just to found out that my flu has'nt gone yet. Lambat betol badan aku nak digest obat obatan tu. Dahla payet nak mampos. Banyak pulak tuu..tak terdaya. Tapi apakan daya. Huhu..

ALAHAI OBAT

Bangun pagi dengan tak cukup tido..ubat flu yang sedia ada pun tak mampu nak paksa mata aku tido. Sunggoh dasyat. Banyak pikirr kottt..

Pikir apa? Masa depan. Tetttt..

Itula orang2 tua cakap, pengalaman mengajar kita lebih dewasa. Bermula dari umur kecik, mak ayah akan decide untuk kita. Dah muda remaja, pun kebanyakan mak ayah yg tolong aku decide. Skang ni dah jadik cantik manis lady pun still tanya Mummy Ayah jugak..

Kite: Tak tahu nak decide macamana.
Mummy: Mummy Ayah sokong apa yang Kite rasa baik untuk diri sendiri.
Kite: *Buat muka* Tanak tolong decide ke?
Mummy: Kite dah besar..dah berupaya buat keputusan sendiri. Mummy Ayah doa yang terbaik.
Ayah: Betol la tu. Ayah nak Kite decide yang terbaik untuk diri sendiri. Tak semestinya decision Mummy Ayah yang terbaik.
Kite: Memangla, tak semestinya decision Kite yang terbaik gak.
Ayah: At least, belajar untuk membuat keputusan. The future is yours to paint it. Not us. 
Mummy: *Senyum* Hai, tukar channel omputeh pulak?
Kite: *Masih blur*

I always remember one poem taught in school.. yearrrsss back. 
The Road Not Taken by Robert Frost. 
Mesti tahu kan? Jom jom copy paste.

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth; 
 
Then took the other, as just as fair
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that, the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
two roads diverged in a wood, and I --
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.


InsyAllah, apa yang Allah dah rancang untuk kita adalah lebih baik sebenarnya. Cuma, perjalanan tu yang kita harus tempuh. Takleh skip, move forward, rewind ye kawan2.

Yang bolehnya..dok atas katil..letak kepala atas bantal..tarik selimut..


...and start dreaming.



Hehe..

BABAI :)


P/S: Doakan aku cepat sembuh ye kawan2.





Monday, December 27

New Look ^_^




HALOHA!!


Ada perasan something tak? Hehehe..
I got New Template for cantik.manis.lady!!!
Yehuuuu!!!

Haha..Excited bukan main nak sambut tahun baru. 
Sepagi2 ni dok godek-godek free template untuk new look.
Tadaaaa!! 

Cantik takk?? Cantik takkkk??? 
Ala. Korang dengki lah tu.
Penat tau dok carik template yang sesuai.
Tapi jumpa jugak akhirnya. Puas hati. Eheh!

Kadang2 ade gak rasa template lama lagi okay. Kann?
Hmm..but 'sokay. Maybe sebab dah terbiasa..

Macam dalam hidup kite jugak la. Dah terbiasa dengan sesuatu benda. Bila dah takda, baru rasa kehilangan. Tapi lama2 perasaan kehilangan tu akan hilang..dan terbiasa dengan kehidupan yang sedia ada.

Apa aku merepek merapu neh? Haha. Sorry ye kengkawan.

Kene 'biasakan' diri. Hehehe.. 


BYE!!


P/S: Kawan2 saya semua rajin2 belaka kan? Jadi, rajin2 kan lah klik kt Duit Tabung Saya tuuu..Timekaseyy :)

Tak tahu yg mana satu??
<---- carik column yang kt sebelah kiri ni haaa. hehe


Love,

Terakhir dan Terbaik

Ohh..hari Isnin yang terakhir tahun 2010

Sedih? Tak jugak. 
Suka? Pun tak jugak. 
*Ala, ngengade je ko Gg..huhu*

Amacam pencapaian tahun 2010 korang? 
Ada tercapai? 
Ada yang ngam-ngam tak tercapai? Hehe. 

Tak ape. There'll be more oppurtunity for us all.

As for me..tahun 2010 ni adalah tahun pencarian kerja yang mantap dan best. Yang mana aku pasti, pencarian tu takkan berakhir. Tahun ni aje, aku dah beberapa kali pergi interview..mungkin takde rezeki lagi kut.

Tapi takpa, jadikan semua tu sebagai experience untuk next interview!
Untuk aku lebih prepare in future. 

Jadi, sedih ke aku? 
TAK! Terlebih excited untuk menghadapi tahun baru!
Yeehaa! Hahaha

HAPPY NEW YEAR, ALL!

Semoga tahun 2011 memberikan lebih makna dalam kehidupan kita.
Dan semoga azam tahun baru 2011 tercapai..juga azam tahun yang lepas2. Mana2 azam yang tak-tercapai-akalmu tu bolehlah diusahakan lebih sikit.. kann? :)


P/S: Apa azam akhir tahun 2010? Wahai Flu, go away Flu..huhuhu



sharing is caring, and loving^^

Sunday, December 26

Semua kerana KAMU

HYE!!

Flu datang lagi. Haiya. Ramai kawan yang cakap, demam sakit ni adalah satu cara Allah nak hapuskan dosa2 kecil. Hm..Aku redha :)

Ada banyak reason jugak nape tak sihat neh.
1. Kurang minum air masak. Nescafe aje memanjang,
2. Cuaca tak menentu. Kejap ujan. Kejap panas.
3. Last sekali kene demam haritu bulan 7..rindu nk jenguk doktor tua tu kot. Hehe.
4. Berjangkit.

Tapi sakit aku kali ni, aku taknak ikutkan hati. Kene kuatkan semangat dan cergas serta cerdas!

Bukan apa, kalau dok baring tido je..memangla rasa sakit tu tak kebah.
Ye tak? 

Jadi, kene bangun jugak, jalan2, tolong mak kt dapur, basuh pinggan, lipat kain, driving, online (erk! hehe). 

Tapi still tak elok2 gak flu ni. Sore throat la pulak. Tekak dah rasa bertonsil balik. 
Eh? Boleh diet!! Yay! Hehehe..

Dalam aku demam, sakit2 ni lah aku mudah sangat terkecik ati, termerajuk, terberperasaan terlebey sikit..ish.

Kat sapa? Kawan.
Kawan mana? Kawan lah. Dush! $%^&*(

Mungkin sebab layanan perasaan aku je kot. Orang demam lah katakan. 
Yep. Layan perasaan sampai mata swollen teruk dari malam sampai ke pagi. Tambah2 lagi flu ni kan..memang tak lena tido. Kejap2 terjaga. Dahtu..bangun pagi..transformed jadi panda.



Mata panda sexyyy youu..hehehe



Ni ha ada something nak korang dengar..
Love the way you lie part two. Ade plak kan? 
Hihihi..Ape2 pun. Dengar aje. Tak yah bayo. :P





BYE!!


sharing is caring, and loving^^

Monday, December 6

After All This While


Yeah! Kembali ber-blog.
Kawan2 sehat?
Alhamdulillah, saya masih lagi sehat! Dan kuat! Hehe.

Dalam beberapa minggu ni workloads agak memberangsangkan dan memerlukan sepenuh jiwa raga untuk disiapkan. Tak menang tangan dibuatnya. Nasib baik minggu ni ada rilek sikit. Boleh berpoya2 sementara nak menghabiskan kerja. Kan?

Bukan apa, pengajaran buat kerja last minit minggu2 lepas still tak memberikan apa2 kesan. Adeh.. Dah banyak kali dah mcm tu. Lagi lama due date tu, lagi lah lama nak menyentuh kerja tu. 

Masa zaman muda dan gemilang kt UTM dulu, part menyiapkan kerja last minit ni lah yang paling syok. Dah jadik habit. Bila esok due, mlm tu mula lah semangat lain macam je nak siapkan kerja. Walhal dalam keadaan terpaksa. Haha. 

Itu dulu, memanglah syok. Sebab ada geng2 kepala gila sekali join. Sekarang ni?? Kene hadapi semua benda sorang2. Bila due date dah dekat, baru gelabah. Tak tido malam lah, stress lah, makan banyak lah *aik..hehe*, macam2!

Tapi by hook or by crook, kene siapkan jugak. Biarlah tertonggeng, terbalik, tergolek, ter ter apa sekali pun..demi masa depan yang cerah..kene usaha lebih sikittt. Kan? Walaupun tak banyak, tp at least ada usaha. Itu yang penting.

Setakat hari ni, ada 3 tasks yang perlu siap dalam masa 2 minggu. 
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .


Rilek2 dulu..
Jom layan movie. Hehe.



Yang benar,
-Saya yang kekurangan keinsafan-


Sunday, November 21

Its 21st of Nov!

Haloha Eveyone!

21.11.2010
Pagi2 lagi dah bangun bersiap. 
Joging? Eh, bukan. 
Kenduri. Kat rumah kawan lama kakak.
Kalau kenduri, of course la excited terlebey kan? Hehe..

Malas nak cerita panjang, layan gamabr je la ye..

SITUASI DI DALAM KERETA. TENGAH MENUNGGU ROMBONGAN RAKAN2 YANG LAIN SAMPAI.




MEMPELAI NAMPAK CANTEKKK SGT DENGAN COLOUR PEACHY ORANGE. NICE!



GAMBAR KENANG-KENANGAN. INILAH MEREKA. SAYA? OF COURSE LAH YANG MENGAMBIL GAMBAR DAN MENGEDIT ^^




 xx..xx 21.11.2010. Malam ni nak ngedate! More photos and more happy moments! xx..xx

Friday, November 19

Kami beraya!






 P/S: Jom Lunch! Laparrr yang amat! Heee~ 

Tuesday, November 16

Raya Datang Lagi! Hiphip Hurayyy!





P/S: Kari Ayam dah siap! Nak iron baju raya untuk esok. Kena lah lawa2 kan?? Kan nak klik klik amik gambar lagi. Hehe. Yay!

Salam Aidiladha dari I and Hubby Family!

Friday, November 12

Super Something

Minggu ini adalah minggu I transform menjadi zombie.

Walaubagaimanapun, transformation tersebut hendaklah melalui beberapa fasa.





FASA 1
Transformasi berupa Burung Hantu

Fasa ini melibatkan pertukaran waktu tidur dan pemendekan jangka masa tidur yang amat luar biasa. Mohon semua sedia maklum bahawa waktu tidur yang biasa boleh mencecah 12jam. Akan tetapi fasa ini hanya melibatkan 2 atau 3 jam sahaja. Kagum?




FASA 2
Penyamaran si Ketwumen

Extra makeup di bawah mata. Sekiranya, seperti kebiasaan saya hanya menggunakan eyeliner di bahagian mata, tetapi pada fasa ini make up sudah semakin out of control. Rakan-rakan sila jangan ambil peduli atau menegur 'wah! kamu nampak teruk' atau 'kenapa bengkak? gado ke?'. Ini kerana, pertanyaan tersebut hanya memberikan impact yang lebih kuat terhadap make up tersebut secara otomatik.





FASA 3
Ms Pinky and The Brain

Pada fasa ini, otak mengalami pengembangan tahap tak hingat dunia. Pada tahap ini kesuburan neuron adalah sangat aktif serta terlebih peka terhadap persekitaran sekeliling. Sehinggakan tutur kata dan perlakuan dan tindak tanduk orang dan haiwan peliharaan di sekeliling boleh menjadi sumber hilang mood atau marah dengan serta merta.





FASA terakhir
Zombie comel!

Ya! Comel kan kan zombie tuh! Terima kasih Pakcik Google! hehe.. Kalau lah I se-kiut itu ketika ini. Haish...Serabai! T_T








P/S: Otak sedang full with facts and points sekarang. Rasa mahu muntah. Tak habis revise lagi. Nak mampus dah. Mencik. Nak shopping. Erk!


Wednesday, November 10

I ada mimpi ngeri perfect. U ade?

Seems that Shontelle sings perfectly her nightmare. hehe..
Anyway, layan aje lah.



Sometimes we fight
Sometimes I cry
Why don't I
Just tell him goodbye
Sometimes I should
But sometimes I don't
Build up the strength to
Say that it's wrong

Sometimes I hate
Sometimes I love
Sometimes I hurt
Sometimes I don't
Sometimes I wait
For him to change
But it's okay
I've disguised the pain
And I don't ever wanna leave him alone
They say i'm brainwashed but i'm in love
With this man
Yeah

Keep telling myself that it's not worth it
I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare

So when will I wake up and scream
No way (x7)
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
Perfect nightmare

Sometimes I keep my cool
Sometimes I let him know
Sometimes I even pack my bags to walk out the door
Sometimes I feel safe
Sometimes I really don't
Sometimes I promise that i'm ready to let him go
But I don't ever wanna leave him alone
They say i'm brainwashed but i'm in love
With this man

Ohh ohhh

Keep telling myself that it's not worth it
I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
So when will I wake up and scream
No way (x7)
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
Perfect nightmare

Hoping he's changing
But i'm scared he's not
Can't see a way to leave
Help me open my eyes

Keep telling myself that it's not worth it
I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
Perfect

Keep telling myself that it's not worth it
I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
So when will I wake up and scream
No way (x7)
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
Perfect nightmare
No way (x7)
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare
Perfect nightmare
Perfect nightmare


P/S: Lain kali sebelum masuk tido tu, basuh kaki dulu. :P


Friday, November 5

The Day After Tomorrow



Kasi gempak sikit title tu. Hehe.

Gempak ke?:P

Saje aje bagi introduction cenggitu.. 

Ingat tak post INI? Alahai, tak ingat ke? Cemana u all leh termiss lak neh. *erk! bajet ramai je yg jenguk blog die*. 

Anyway, penerima award tersebut kena meng-introduce 15 blogger lain untuk mendapatkan award tu. Hari tu I sempat list out 5 je. Penerima seterusnya ialah..jengjengjeng!



Ha, lagi satu! Untuk penerima award, haruslah menyenaraikan tujuh keajaiban diri sendiri. Atau dalam bahasa omputeh nye, 7 wonders about myself. Wah! Dah mcm Wonder Women!

Wonder No 1: I eat a lot...and yes. I mean..A LOT.

Wonder No. 2: Minat horror moviestp kdg2 bencik jugak. Buat orang terpeluk terkejut tak tentu pasal.

Wonder No. 3: My mood swing kiri kanan bawah atas.

Wonder No. 4: I love cats. Sgt2! Pernah mempunyai bilangan kucing mencecah 10 ekor dlm satu2 masa.

Wonder No. 5: I can't live without my handphones. Rasa macam buta dan bisu kalau tak bawak handphones.

Wonder No. 6: Bernyanyi ketika berada dalam kereta adalah satu kewajipan.

Wonder No. 7: Saya kurang rajin :P


Okay, siap! 



P/S: Cantik tak wajah baru blog I neh? Untuk theme kali ke3 ni, I pilih decoration dalam taman. Ahaks! So the gewdiks. Tapi takpelah. I suke.


sharing is caring, and loving^^

Wednesday, November 3

Makan, oh Makan lagi

Inilah aktiviti saya sepanjang minggu...
.
 .
KFC menjadi juadah tengahari selama 4 hari berturut2. Sungguh tidak menyehatkan, bukan?


Ayam yang sexy posing dalam pinggan :P

Tengok3! Memang giler makan. Kan? Hehe
Sempat lagi posing time tunggu order sampai. Menu: Nasik Ayam Setim. Lokasi: Singapore Chicken Rice kt Kota Samarahan. Nama singapore, tapi kt Sarawak. Hm..memang aneh. Tapi sedap!

Kan I dah cakap, KFC lagi!

Nasik Ayam Setim lagi! Hehe. Bagi senyuman tembam sikit kat korang ^^

Kesimpulannya...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Saya hanyalah produktif 8 jam di pejabat sahaja.
Sabtu Ahad?
Jangan tanya.
Korang boleh teka kannnn?


Sekian, harap maklum.



P/S: Pyramid makanan dah jadik sejarah. Kene bina KLCC makanan sendirik. Bila nak DIET neh! Huh!

Saturday, October 30

Yours Faithfully



Penat melampau!

Hari ni ada event kat Padang Merdeka Kuching. Pagi-pagi lagi dah bgn..balik umah dah dekat tghanri, dah tu rehat kejap je. Tak sampai sejam. Mandi, makan, nap 10 minit, pastu drive ke Kota Samarahan. Malam lak ada family gathering kat rumah nenek. I makan sikit je tau. Bukan sebab makanan tak sedap, tapi sebab terlampau penat. Hukhuk!

*Huarrgghhh*

Ngantuk sangat-sangat. Nak tido dah. Selamat malam :)


 
P/S: Selamat hari lahir, Misznad sayanggg. I lebyuh!


sharing is caring, and loving^^

Thursday, October 28

BB Award




Oh!
Wow!
Dapat award lah pulak..kann??

Beautiful ke? 
Walhal dah lama tak meng-update entry, dah lama jugak tak menukar layout blog. Kalau tak silap, dari awal tahun lagi kot kaler hijau aje. Evergreen la kunon. 

Suram je nampak. 
Kesian betol.

Tapi takpe, orang dah bagi. 
I terima aje dengan rela hati dan tanpa segan silu. 
Hehe.

Thanks to Fizah! Blog die kaler PINK. Cantikkk..

Nanti I nak buat colour pink jugak la. 

Sekarang..tibalah waktunya..spread the award!!

3. KI
5. Tyah

cukup la setakat ni dulu ye..lagi 10 orang akan di-spread kan kemudian. Tak cukup masa ni. dah pukul 5. nak balik...hehe.




P/S: Nak tuka layout colour hitam? Tambah dengan colour merah sikit2. Nampak lagi ganazz kan? *grrrr* 

:)




sharing is caring, and loving^^

Friday, October 22

The Girl Who Can't Be Moved




Going back to the corner where I first saw you
Gonna camp in my sleeping bag, I'm not gonna move
Got some words on cardboard, got your picture in my hand
Saying if you see this boy can you tell her where I am

Some try to hand me money, they don't understand
I'm not broke I'm just a broken hearted girl
I know it makes no sense, but what else can I do
How can I move on when I've been in love with you

'Cause if one day you wake up and find that you're missing me
And your heart starts to wonder where on this earth I could be
Thinking maybe you'll come back here to the place that we'd meet
And you'd see me waiting for you on the corner of the street

So I'm not moving
I'm not moving



-The man who can't be moved by The Script


Find this amazing song in webs'.



P/S: Oh. I even missed when you 'swing' my mood. Where are 'you'? ~_~




This is not for sharing purpose...
 .
 .
 .
 .
 .






but I did it anyway.

Wednesday, October 20

Bercanda ria

¸,¤°´'`°•.¸¸.•°´'`°¤,¸♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪*´'`°¤¸¸.•'´`'•.¸¸¤°´'`

Aktiviti hujung minggu penuh dengan menu yang beraneka jenis...

1. Hari Jumaat malam Sabtu, kenduri rumah saudara. Menu: ayam percik+ikan ape ntah masak lemak+keceri nanas

2. Pagi Sabtu, panaskan lauk dari malam Sabtu. Menu lebih kurang dgn semalam, tambahan menu: nugget ayam.

3. Tengahari Sabtu. Tak lalu makan sebab terlampau nervous.

4. Petang Sabtu, singgah shopping kuih muih sebelum ke rumah nenek untuk minum petang.

5. Malam Sabtu, cucur ikan bilis cicah sos:)

6. Pagi Ahad, ingat nak berehat..tapi kene hadir kenduri pulak. Menu: ayam masak merah+sayur umbut masak lemak+ape lg ntah. Makan sikit je sebab kaki tengah krem. Seriously, kaki krem oke!

7. Tengahari Ahad, mengunyah kacang bersama 100 plus. Hehe

8. Petang Ahad, sepatutnya hadir kenduri saudara kawen. Tapi hang-out dengan member. Menu: Stimbot+strawberry/yam ice cream+sunquick orange free flow. 



Kesimpulan yang didapati boleh dibahagi kepada dua iaitu;
1. kesan jangkamasa panjang
2. kesan jangkamasa pendek



Dimana;

Kesan jangkamasa panjang: kebulatan pipi dan badan semakin terserlah.

Dan...

Kesan jangkamasa pendek: Hari Isnin, jam 5 pagi, masuk toilet. Seterusnya, jam 10 pagi dan diikuti pula jam 2 petang. Perut meragam satu hari!!




Pengajaran yang sepatutnya dipelajari?

Amalan makan tak hengat dunia adalah amalan yang tidak baek untuk kesehatan perut (jangkamasa pendek) dan pipi (jangkamasa panjang). 




 *posing kat keta pengantin ketika kaki tengah sakit*



 *beloved cousins*



 *jom main masak-masak!*


 *bukti kukuh saya yang bulat dan tembam itu. huhu*



 *posing senget lak. bajet comey la kunun. kihkih*



-END-

♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

Thursday, October 14

Mood: Depression lagi dan lagi..



Layan~






P/S: Hati resah. Hati susah. Hati mati. Otak penat. Steroid Sabar, please.

Saturday, October 9

Selamat malam, semua

11.30pm. Sabtu.

Actually masa ni tengah bersemangat..bersungguh2..berkobar2 mahu menyiapkan yang tertangguh. 

Tapi...
.
.
.
.
.
.
End up dengan menulis blog pulaaaakkkkkk!!

Apa nak jadik la ni. Adui. Pemalas betol! Perangai tak berubah dari dulu. Kalau lah ada ubat rajin jual kt farmasi tu, biar beribu ringgit..aku sanggup beli. Amboi, minah. Ada ke ribuan tinggit tersebut? Kang last minit tuka fikiran, angkat handbag Coach satu. Jgn nak berangan oke!

Disebabkan takde ubat perajin yang dijual..atau lebih tepat lagi, takde duit yang cukup untuk ubat perajin yang beribu..itu sebabnya aku kene gagahkan jua diri ini. Untuk at least..buat2 rajin. Nak tau kaedah buat2 rajin?

Step 1, Jenguk kt dapur..Step 2, minum kopi sikit..Step 3, borak2 ngan mak..Step 4, masuk bilik..Step 5, on laptop..Step 6, mula menaip. 




Dan berfacebook. 
Juga berblog.




Apa kes?

Tido lagi best. Nanite semua. 


-mengharapkan segala kerja yang tertangguh itu siap dalam mimpi-




Wednesday, October 6

Meroyan di hari Rabu

Lama tak mengapdet blog. Banyak kerja kah? Takda masa kah? 
Tp sekarang? Tgh mengapdet. Tidak ada kerja kah? Atau ada masa kah? Huhu.

Kerja mmg takkan habes. Masa tak pernah cukup. Sebab tu aku memilih untuk tidak membuat kerja dan menbazirkan masa dgn menghapdet blog daku ini. Esaimen pulak melampau-lampau. 30 pages terasa macam 300 pages. Markah pulak kaw2. Kalau tak siap mau gulung tikar mengkuang sambil guling2 menangis sebab burn duwet yang maha banyak sampai aku tak dpt usha handbag Coach lawa kt website hari tu. Huhu. Tension kah?  Agak2 laa.. Tapi tetap jugak menten comel. Nk marah2 pun bukan nya dpt siapkan esaimen tu. Ye tak? Happy go lucky jerr *mintak puji*.

Seperti kebiasaan pagi2 lagi aku brunch dgn Nescafe+Munchy’s+Facebook. Yep. Kalau brunch dengan Nescafe-Munchy’s+Facebook pun aku boleh dpt pingat kejuaraan-tahan-lapar-tahap-kambing-gurun. Nak kata diet kah? Tak jugak. Berat badan maseh dalam keadaan graf constant dari dulu sampai sekarang. Kadang2 ada jugak turun dlm 3 or 4 gram. Hmm..less apetite barangkali.

Less apetite dalam mimpi! Mana tak nya, balik kerja melantak segala benda yang boleh dimakan bawah tudung saji. Tolak mangkuk, sudu, pinggan dan garpu ye. Ada masa craving Secret Recipe, tak pasal2 balik kelas tibe2 termasuk simpang ke Secret Recipe. Ada masa lak  craving satay, tindakan luar kawal order satay 20 cucuk (untuk makan bertiga oke. Kalau aku sorang mengadap, maunye aku transform jadi lembu terus). Craving ice cream pun ada, pegi shopping mall terus ke tempat cold storage walhal plan nk beli benda lain. Mlm tadi masalah sama berulang lagi. Melantak ice cream untuk kali kedua dalam satu minggu. Apa kes? ‘Mid life crisis’? Aku baru 24. Muda-belia-comel-terperasan lagi. Apa kes? Hmm..less awareness barangkali.

Less awareness in your dreams! Tak ke tetiap minggu terbaca Mingguan Wanita pasal pyramid makanan, rules permakanan, makan secara sehat, tips itu ini and bla bla bla. Ingat suka suki je ke penerbit nak karang nak publish artikel cenggitu kalau bukan untuk menyedarkan orang separa sedar but still buat2 tatau-macam aku? Huhu. Sangat tragis oke. 

And yes. Jawapannya, back to basis. Saya tension. Sekian. Terima kasihan.


"There are times you are afraid, times you are confused and times you feel uneasy. You feel alone, you start to cry and you stop to love."